{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U akciji Oskar zaplijenjen kilogram heroina

11.12.2014. u 12:10
13
19
U akciji Oskar zaplijenjen kilogram heroina
13
U okviru policijske akcije Oskar, koju su jutros službenici SIPA-e proveli na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća, a u kojoj je uhapšeno osam osoba, zaplijenjeno je 1050 grama heroina, ali i 800 grama smjese za miksanje narkotičkog sredstva.
SIPA je zaplijenila i preciznu digitalnu vagu, pribor za miješanje i pakovanje narkotičkih sredstava, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Inače, u okviru ove akcije uhapšeni su Ali Lokaj (57), Muharem Nijazi (51), Hakija Mehović (53), Nermin Planinić (38), V. M. (1950), E. I. (1979), A. E. (1963) i R. B. (1968) zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Uhapšene se sumnjiči da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge heroin i skunk sa područja Makedonije, Crne Gore i Kosova na područje BiH i dalje radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

U navedenom periodu u tri navrata izvršena je zapljena od ukupno 1200 grama opojne droge heroin i 500 gama opojne droge skunk na području BiH i Srbije, te je do sada slobode uhapšeno pet osoba, pripadnika organizirane kriminalne grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: