14 imena
0

U akciji "Code" uhapšeni članovi bande Darka Eleza: Od prodaje droge zaradili blizu 3 miliona KM

S. Š.
Privođenje uhapšenih u današnjoj akciji (Foto: RTRS)
Privođenje uhapšenih u današnjoj akciji (Foto: RTRS)
Policijski službnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u saradnji sa Europolom danas su realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva "Code".

Kako je to i ranije saopćeno, u akciji "Code" koja se danas sprovodi na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo uhapšeno je 14 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogom", čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije je saopćeno da je akcija usmjerena protiv grupe osumnjičenih da su duži period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu heroina, kokaina, marihuane, amfetamina, ekstazija i drugih supstanci za proizvodnju narkotika te tako počinili prethodno navedeno krivično djelo.

Kako je za Klix.ba potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica PU Istočno Sarajevo, u današnjoj akciji su uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević i Đorđe Milić.

Naime, riječ je o imenima koja su se i ranije dovodila u vezu sa Darkom Elezom, a Elez je navodno bio na čelu bande koja je danas uhapšena.

Prvobitno je u današnjoj akciji uhapšeno 15 osoba, ali je jedna osoba puštena na slobodu tako da u daljem zadržavanju u prostorijama PU Istočno Sarajevo ostaje 14 osoba.