Crna hronika
0

U akciji Bregava u Trebinju oduzete cigarete i naoružanje

FENA
Četiri osobe lišene su slobode zbog nedozvoljene trgovinom akciznom robom na području Hercegovine.

Uhapšeni su B.G, G.G, D.S. iz Bileće i M.D. iz Trebinja, potvrdio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Dragana Nosović, načelnik CJB Trebinje.

Nezvanično, uhapšene su majka i kćerka, Biljana i Gordana Gušić te Duško Stevović iz Bileće, kao i Milan Dobranić iz Trebinja.

Tokom pretresa na šest lokacija na području Hercegovine, u Bileći je pronađeno 2.850 paklica raznih vrsta cigareta, jedna puška M-48 i oko 180 komada municije M-72.

Pronađen je i pribor za izradu cigareta, jer su osumnjičeni određenu količinu duhanskih prozivoda sami proizvodili i miješali s originalnim paklicama i tako sticali dodatnu korist.

"Ove aktivnosti policije vezane su za akciju kodnog naziva Bregava čija je realizacija počela u oktobru mjesecu prošle godine. Akcija je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja, odnosno nedozvoljene trgovine akciznom robom, te neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Zajedno sa jutrošnjim količinama ukupno je oduzeto 23.672 paklice cigareta različitih vrsta, te 31.222 grama opojne droge marihuana", rekao je Nosović.

Osim četiri uhapšena u jutrošnjoj akciji, traga se za još jednom osobom i ona će biti obuhvaćena izvještajem nadležnom tužilaštvu.

Također, dvije osobe, I.Č. i D.Č., već se nalaze u pritvoru, a sumnjiče se za ista krvična djela.