Radnik iz Lukavca
0

U Afganistanu poginuo Almir Biković

Sarajevo-x.com
Almir Biković (Foto: Fotoservis)
Almir Biković (Foto: Fotoservis)
Jutros u američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu poginuo je Almir Biković (32) iz Lukavca, nezvanično su objavili bh. mediji.

Napad na američku bazu desio se jutros oko 04.00 sata po lokalnom vremenu, a odgovornost za ovaj napad preuzeo je talibanski pokret u Afganistanu.

Osim Bikovića ranjena su još petorica njegovih saradnika iz Lukavca.

Lukavački portal SodaLIVE je stupio u kontakt sa građanima iz Lukavca koji su u Afganistanu i oni su potvrdili ovu potresnu informaciju.

“Trebao je preći kod nas u Bagdad, ali on se dvoumio. Zvali smo ga i nagovarali ga da dođe ovdje u Bagdad jer nas je ovdje dosta koji smo zajedno radili još u BiH. Svi smo veoma tužni i potreseni zbog Almirove smrti”, navodi se u poruci koju je portal Soda LIVE dobio od Bikovićevih kolega.

Almir Biković je radio kao vatrogasac za jednu američku kompaniju u Afganistanu.

Uplakani roditelji stradalog mladića (Foto: Fotoservis)
Uplakani roditelji stradalog mladića (Foto: Fotoservis)
Inače, veliki broj Lukavčana se nalazi u ratnim područjima u Iraku i Afganistanu. Niko ne zna tačan broj osoba koje rade tamo s obzirom da kompanije koje angažiraju bh. građane nisu obavezne da to prijave diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Iz Ministarstva vanjskih poslova još uvijek nsmo uspjeli dobiti zvaničnu informaciju o ovom nesretrnom događaju, te su istakli kako i dalje rade na provjeravanju.