Pretresi i racije
0

Tuzlanska policija kontrolisala više od 400 osoba, zaplijenili drogu i bombe

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Policijski službenici su na području Tuzlanskog kantona izveli nekoliko akcija, među kojima pretresanja i racije, a tom prilikom su zaplijenjene određene količine droge, ručne bombe i gasni pištolj.

Poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, tuzlanski policijski službenici su kontrolisali i legitimisali 436 osoba, a izvršili su i kontrolu 264 vozila, 18 pretresanja osoba bez naredbe i dva pretresa s naredbom nadležnog suda.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

"Takođerm radi kontrole u sedam slučajeva je izvršeno ograničenje slobode kretanja na određenom području (racija). Prilikom navedenih aktivnosti, za počinjene prekršaje izdato je 28 prekršajnih naloga", kazali su iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

Kako su naveli, prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti 12 pakovanja sa sadržajem materija koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, tri stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike "cannabis sative", tri ručne bombe, gasni pištolj, neutvrđena količina tableta i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

O navedenom je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.