Pronađena u grmlju
1

Tuzlak uhapšen zbog pokušaja ubistva, žena s povredom vrata i dalje u nesvjesnom stanju

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tridesetogodišnji muškarac inicijala M. E. iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je proteklog vikenda pokušao izvršiti ubistvo 38-godišnje E. T. nastanjene na području ovog grada.

Podsjetimo, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) u subotu su oko 12:45 sati zaprimili prijavu da se u grmlju pored magistralnog puta M-18, u mjestu Bosanska poljana kod Tuzle, nalazi nepoznata ženska osoba s povredama u predjelu vrata.

Kako je utvrđeno prilikom uviđaja koji su uz dežurnog kantonalnog tužioca obavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, žrtvi su povrede u predjelu vrata najvjerovatnije nanesene oštrim predmetom.

Teško povrijeđena E. T. je prevezena u Univerzitetsko-klinički centar (UKC) u Tuzli gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

"Pacijentica je i dalje u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Samostalno diše, ali je i dalje u besvjesnom stanju. Dijagnostika je u toku", kazala je za Klix.ba glasnogovornica UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Kako su istakli iz MUP-a TK, operativnim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su došli do saznanja da se u vezu s počinjenjem krivičnog djela pokušaj ubistva može dovesti 30-godišnji M. E. iz Tuzle.

"M. E. je priveden u službene prostorije MUP-a TK, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će danas uz izvještaj biti predat Tužilaštvu TK na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", istakli su iz MUP-a TK.