Noćni obračun u Blatu na Korčuli
0

Tuzlak Safet B. briferom izrezao dvojicu mještana

Piše: K. Z.
Korčula
Korčula
U ponedjeljak 29. avgusta istražni sudija Županijskog suda u Dubrovniku saslušao je i pustio na slobodu Safeta B. (24), državljanina BiH iz Tuzle kojeg je uz krivičnu prijavu zbog prijetnji i pokušaja nanošenja teških tjelesnih povreda privela policija s južnodalmatinskog otoka Korčule, javlja dopisnik Sarajevo-x.com iz Dubrovnika.

Safetu je izrečena sudska zabrana približavanja četvorici mladih mještana Blata na zapadnom dijelu Korčule s kojima se u tom mjestu noć prije Safet sukobio u kafiću"Korner".

Safet će na slobodi dočekati odlazak kod općinskog i sudije za prekršaje i imati dovoljno vremena razmisliti da li je "pjansko naguravanje" u ljetnoj gužvi otočkog kafića moglo proći i bez upotrebe "boksera" i "brifera".

Sve je počelo oko 4 sata, pred zoru, 28. augusta kada je, prema službenom saopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Safet otišao do svog auta, uzeo metalni bokser i vratio se u kafić zbog nastavka obračuna s mladim mještaninom Blata Tomislavom F. (21) kojeg su oddbranili gosti kafića.

Samo sat nakon toga, Safet se ponovno susreo s Tomislavom u jednoj od kafiću susjednih ulica, ali je trada u ruci imao brifer. Tomislava su tada pokušali odbraniti trojica prijatelja stari između 23 i 32 godine, ali je Safet dvojicu uspio briferom površinski po tijelu zarezati.

Ubrzo je stigla policija te uhapsila Safeta i Tomislava koji je za razliku od pijanog Tuzlaka zaradio samo prekršajnu prijavu.