Beogradski aerodrom
0

Tuzlak pokušao da prošvercuje tablete za potenciju

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Carinici na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" otkrili su kod F. A. iz Tuzle, državljanina BiH, veću količinu tableta za potenciju i cigarete, čija se vrijednost procjenjuje na oko 220.000 dinara /2.200 eura/, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Detaljnom kontrolom prtljaga ovog putnika, koji je doputovao iz Afganistana preko Istanbula, pronađeno je 900 neprijavljenih tableta za potenciju "Vega", kao i 38 boksova cigareta.

Preparat "Vega" potiče iz Indije, koristi se u liječenju impotencije i po sastavu i dejstvu odgovara mnogo skupljoj i poznatijoj "Viagri", navodi se u saopštenju. 

Prema saopštenju Uprave carina, potrošači lijekove iz Indije kupuju zato što su jeftiniji, do njih je lakše doći, a ponekad su kopije toliko dobre da je nemoguće procijeniti koji su lijekovi pravi, a koji ne. 

U saopštenju se podsjeća da su tokom ove godine zabilježena još tri slična pokušaja krijumčarenja veće količine sredstava za potenciju iz Indije.

Tako je na graničnom prelazu Horgoš kontrolom autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Kladovo - Espergvarde, 13. februara spriječeno krijumčarenje 350 kesica oralnog gela "Kamagra". 

Raspoređen u 50 kutija od po sedam kesica, medikament je bio sakriven u boksu iza vozačevog sjedišta.
Detaljnom kontrolom prtljaga putnika R. Ž. državljanina BiH, 15. februara na aerodromu "Nikola Tesla", koji je letom preko Istanbula doputovao iz Iraka, otkrivena je veća količina oralnog gela za potenciju "Kamagra".

U saopštenju se dodaje i da je na beogradskom aerodromu 16. marta kontrolom prtljaga putnika M. N., koji je doputovao sa Tajlanda, pronađeno 850 kesica oralnog gela za potenciju "Kamagra" od 100 miligrama i 196 komada tableta za potenciju "Kamagra gold 100".