Crna hronika
164

Tuzla: Uhapšeno 11 osoba iz Gračanice zbog sumnje da su prodavali drogu

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Službenici sektora kriminalnističke policije MUP-a TK, radeći po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, u utorak ujutro uhapsili su 11 osoba s područja Općine Graanica zbog sumnje da su se u minulom periodu bavili proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Kod deset muškaraca i jedne djevojke pronađeno je 300 grama skanka, te neutvrđena količina ekstazija, kanabisa i heriona.

"Pretresi su obavljeni na 15 lokacija, a pored droge pronašli smo oružje, municiju, SIM kartice i mobitele. Ne mogu potvrditi, ali ni isključiti mogućnost da su uhapšeni djelovali u okviru jedne grupe. Ipak, preciznije informacije će biti dostupne nakon što ih predamo u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK“, kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Jedan pretres je obavljen i u Tuzli, jer je osoba s područja Gračanice prebjegla na područje tuzlanske općine. Podsjetimo kako je u toku prošle godine na desetine trgovaca drogom u TK uhapšeno, ali su kasnijim odlukama nadležnih sudova oslobođeni ili na slobodi čekaju na izdržavanje zatvorskih kazni.