Akcija MUP-a TK
0

Tuzla: Uhapšene 44 osobe, oduzeto 11 automobila

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Četrdesetčetiri osobe su uhapšene u akciji MUP-a TK, koja je počela jučer i još uvijek traje. U akciji je učestvovalo 350 policijskih službenika, a pored uhapšene 44 osobe, službenici policije su privremeno oduzeli 308 predmeta, materijalno-tehničkih sredstava i naoružanje.

Privremeno je oduzeto 11 automobila, pet motocikala, 95 mobitela, veliki broj laptopa, 9 pušaka, 8 pištolja, 51 komad razne municije...", kaže v.d. komesara Fadil Šljivić.

Saznajemo kako je uhapšen i vođa grupe Mirza Galić, koji je rukovodio, kako je istaknuto na današnjoj pres konferenciji u MUP-u TK, dobro organizovanom kriminalnom grupom, koja se ponajviše bavila prodajom narkotičkih sredstava.

"Zaplijenjeno je oko 70 grama heroina, manja količina marihuane, zasadi konoplje...", kaže načelnik Sektora kriminalističke policije Zahid Selimbašić.

Uhapšeni nemaju veze sa Margaretom Hadžić, ali nije isključena povezanost sa kriminalnom grupom Jasmina Čelikovića, čiji su članovi uhapšeni krajem prošle godine. MUP TK je odao posebnu zahvalnost kolegama iz Širokog Brijega, koji su u Posušju uhapsili Mirzu Galića, vođu grupe, koji je iz istog naselja kao i Jasmin Čeliković.

U MUP-u TK navode kako je u toku kriminalistička obrada uhapšenih osoba, a očekuju da će Kantonalno tužilaštvo najmanje za 15 uhapšenih osoba zatražiti mjeru jednomjesečnog pritvora.