Crna hronika
0

Tuzla: Uhapšen pri pokušaju krađe "golfa"

FENA
Jučer oko 21 sat dojavljeno je Policijskoj stanici Novi Travnik da nepoznata osoba pokušava ukrasti automobil "golf" (132-M-087) s parkinga u Ulici Ruđera Boškovića.

Policija je odmah intervenirala i na licu mjesta zatekla i uhitila E. D. iz Novog Travnika. Na vozilu je bila oštećena brava na vratima, a kod E. D. pronađeno je 6 kontaktnih ključeva od različitih motornih vozila, stoji u priopćenju iz MUP-a Srednjobosanskoga kantona.

Jučer je u Ulici Kulina bana u Vitezu policija je pretresla D. K. iz Viteza i pronašla kod njega zeljastu tvar koja podsjeća na indijsku konoplju. Zeljasta tvar oduzeta je i proslijeđena na vještačenje, a protiv D. K. poduzete su zakonom propisane mjere.

Jučer oko 20.45 sati pripadnici Policijske stanice Busovača zaustavili su u naselju Kaonik vozilo "opel kadet" kojim je upravljao N. K. iz Kiseljaka, a s njim su u vozilu bili E. K. i Dž. B., oba iz Kiseljaka. Policija je u vozilu pronašla foliju u kojoj je bila zeljasta tvar koja podsjeća na marihuanu. Zeljasta tvar oduzeta je i proslijeđena na vještačenje, a protiv spomenutih osoba poduzete su zakonom propisane mjere, stoji u priopćenju iz srednjobosanskoga MUP-a.