Nakon 50 dana istrage
32

Tuzla: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo nepoznate žene

Piše: D. Brkić
Aerodrom Dubrave (Foto: Arhiv)
Aerodrom Dubrave (Foto: Arhiv)
Poslije 50 dana intenzivne potrage, službenici MUP-a TK uhapsili su osumnjičenog za ubistvo nepoznate žene čije je beživotno tijelo pronađeno 23. augusta u blizini nekadašnjeg aerodroma u mjestu Dubrave.

Pretpostavlja se kako je nepoznata žena ubijena nekoliko dana ranije, a da je u Dubrave dovezena i izbačena na smetljište gdje su njeno beživotno tijelo rastrgali psi lutalice.

Osumnjičen za svirepo ubistvo je Enes Nurkić, koji je uhapšen u iznajmljenom stanu u Živinicama, koji pored državljanstva BiH ima i državljanstvo Švicarske. Navodno je Nurkić radio u toj zemlji, a tamo je upoznao i nepoznatu ženu kojoj je u augustu oduzeo život.

Unakaženo tijelo nepoznate žene pronađeno je nakon prijave mještana Dubrava, a policija je objavila dijelove odjeće sve u cilju prepoznavanja. No, tek poslije 50 dana potrage uhapšen je Enes Nurkić jer su, navodno, na tijelu ubijene žene pronađeni njegovi otisci.

Istraga se nastavlja, a uhapšeni Nurkić je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a tokom sutrašnjeg dana očekuje se da kantonalni tužitelj zatraži jednomjesečni pritvor za osumnjičenog.