Crna hronika
27

Tuzla: U eksploziji i požaru uništena advokatska kancelarija Balijagić

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Službenici MUP-a TK od ranih jutarnjih sati nastavili su sa obavljanjem uviđaja u ulici Maršala Tita gdje je u petak oko 23 sata nepoznata osoba postavila i aktivirala eksplozivnu napravu u blizini advokatske kancelarije Balijagić, a potom podmetnula požar.

Požar se vrlo brzo proširio u prizemlju zgrade gdje, pored advokatske kancelarije, ima i nekoliko stambenih jedinica. Zahvaljujući brzoj i uspješnoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla povrijeđenih nije bilo, a spriječeno je i dalje širenje vatre.

Na mjestu eksplozije jutros smo zatekli službenike MUP-a TK, ali i advokata Faruka Balijagića, koji nije htio davati bilo kakve izjave.

Stanari zgrade u ulici Maršala Tita kažu kako su čuli eksploziju, a onda su osjetili miris dima i vatre. U najtežoj poziciji bila je porodica Bećirović, koju su vatrogasci iz stana izveli preko balkona.

Pretpostavlja se kako je nepoznata osoba nakon aktiviranja eksplozivne naprave podmetnula požar, a potom se s mjesta događaja udaljila u nepoznatom pravcu.

Inače, ovo nije prvi put da je advokat Faruk Balijagić meta napada. U oktobru 2011. godine nepoznate osobe su pucale, a potom i bacile ručnu bombu u dvorište njegove porodične kuće u naselju Kula. Počinioci nikada nisu pronađeni.

Službenici policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja, a više informacija bit će dostupno nakon obavljenog uviđaja.