Crna hronika
6

Tuzla: U akciji MUP-a privedeno više osoba, pronađeno oružje i droga

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Više osoba privedeno je na području Tuzlanskog kantona, a tokom pretresa na 19 lokacija pronađeno je oružje i droga, saopšteno je danas iz kantonalnog MUP-a.

Protiv lica čiji su inicijali Š.A. iz Tuzle, te M.J. i DŽ.S. iz Gračanice biće dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali H.A. iz Živinica, P.A. iz Kalesije i M.D. iz Tuzle.

Protiv lica čiji su inicijali F.O. iz Srebrenika biće podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Prilikom pretresa stambenih, pomoćnih i drugih objekata, vozila i lica na 19 lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađena je lovačka i puška dvocjevka, 12 patrona za pušku, okvir za automatsku pušku i 48 metaka različitih kalibara.

Osim oružja, pronađeno je i 35 manjih pakovanja kanabisa, sedam manjih pakovanja spida, digitalna vaga, po dvije šprice i igle, kao i određena količina kanabisa, sjemenki kanabisa i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni od 16. do 23. decembra prema operativnom planu i naredbama opštinskih sudova.