Crna hronika
61

Tuzla: Roditelji prijavili nastavnika koji im je nasrnuo na sina

Piše: D. Brkić
Roditelji učenika devetog razreda OŠ "Centar" u Tuzli prijavili su policiji, nadležnoj kantonalnoj inspekciji i Prosvjetno-pedagoškom zavodu nastavnika tjelesnog odgoja i sporta Samira S. jer je, kako navode, protekle srijede nasrnuo na njihovog sina.
Nemili događaj odigrao se na odbojkaškoj utakmici između učenika OŠ "Centar" i OŠ "Kiseljak".

"Naš sin je na toj utakmici bio gledalac. U jednom trenutku došlo je do koškanja između dva učenika koji su bili sudionici utakmice. Obojica su isključeni, a naš sin je krenuo da se vrati na nastavu. Učenici OŠ 'Kiseljak' počeli su mu upućivati prijetnje iz njemu nepoznatih razloga. Ubrzo je došao nastavnik OŠ 'Kiseljak', koji je otjerao svoje učenike i počeo pričati sa našim sinom. Tada je došao nastavnik Samir, koji predaje u OŠ 'Centar', udario ga po leđima i pocijepao mu majicu“, kažu roditelji napadnutog učenika.

Sutradan su otišli u OŠ "Centar" kako bi se informisali o spornom događaju. Susreli su se sa nastavnikom, koji je negirao navode.

"Rekli smo mu da nije problem to što on negira, ali smo odmah poslije toga slučaj prijavili policiji, nadležnoj inspekciji i Prosvjetno-pedagoškom zavodu pa neka oni istraže šta se dogodilo. Plaćamo obezbjeđenje u školi, a djecu nam napadaju nastavnici", kažu ogorčeni roditelji.

U OŠ "Centar" naveli su nam kako će obaviti razgovor sa nastavnikom, roditeljima i učenikom. Također, očekuju zvanične izvještaje PU Tuzla kako bi se preduzele zakonom predviđene mjere.