{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Pronađena eksplozivna naprava i automatska puška u koritu rijeke Jale

26.9.2014. u 12:36
0
6
Tuzla: Pronađena eksplozivna naprava i automatska puška u koritu rijeke Jale
0
Radnici koji su angažovani u akciji čišćenja vodotoka na području tuzlanske općine u koritu rijeke Jale pronšli su automatsku pušku i nepoznatu eksplozivnu napravu te su zbog toga radove na toj lokaciji privremeno obustavili.


Uklanjajući nisko rastinje i zemljane nanose, radnici su u blizini mosta koji povezuje naselje Irac i Livnicu čelika opazili automatsku pušku, a odmah do nje i nepoznatu eksplozivnu napravu.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli službenici PU Tuzla, koji su označili lokaciju, izuzeli automatsku pušku, a o pronalasku eksplozivne naprave obavijestili Kantonalni štab civilne zaštite.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


U toku dana očekuje se da će se eksplozivna naprava ukloniti sa pomenute lokacije, a potom i uništiti na lokalitetu gdje se uništavaju neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva.

Iako su u nekoliko navrata organizovane akcije prikupljanja zaostalog oružja iz posljednjeg rata, iako je garantovana amnestija za sve one koji dobrovoljno predaju takvo oružje, očito da ima pojedinaca koji puške i eksplozivne naprave ostavljanu na neprikladnim mjestima i time potencijalno dovode u opasnost živote svojih sugrađana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: