Crna hronika
1

Tuzla: Pritvor vozaču koji je pijan izazvao tragičnu saobraćajnu nesreću

Piše: D. Brkić
Asimu Deliću (25) iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanja javnog prometa zbog omamljenosti.

U saobraćajnoj nesreći koju je Delić, pod utjecajem alkohola, izazvao u subotu uvečer, smrtno je stradao Nermin Dedić (19) iz Srebrenika, dok su još tri osobe povrijeđene, među kojima i Dedićev brat blizanac.

Nermin Dedić se nalazio na zadnjem sjedištu automobila Jetta, koji se zasutavio u mjestu Ljepunice zbog izvođenja radova na cesti. U trenucima kada su čekali signal da mogu nastaviti vožnju, u njihov automobil je udario Asim Delić svojim Fiatom Brava, te je izazvao lančani sudar u koloni sa još tri zaustavljena vozila. Od siline udara Dedić je preminuo na mjestu nesreće, a povrijeđene osobe su uz pomoć vatrogasaca, koji su sjekli metalne dijelove automobila, izvučene i prevezene na UKC Tuzla, gdje im je ukazana pomoć.

Ostala je nepoznanica da li je izvođač radova na propisan način obilježio izvođenje radova na cesti, a dalja istraga dat će odgovor i na to pitanje.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su i naredbe za potrebna vještačenja i druge istražne radnje koje će biti obavljene u narednom periodu.