Crna hronika
3

Tuzla: Optužnica protiv Davora Rangla 7 mjeseci nakon bombaškog napada

Piše: D. Brkić
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
Mjesto eksplozije (Foto: Klix.ba)
Sedam mjeseci nakon bombaškog napada u kojem je teško povrijeđen Safet Delibegović (56) iz Tuzle, Općinski sud potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla protiv Davora Rangla (24), također iz Tuzle.

Naime, Rangl je 6. februara u večernjim satima aktivirao i bacio ručnu bombu u Džafer mahali, a u eksploziji je teško povrijeđen Delibegović, dok su Rangl i Rizah Morankić (35), zadobili lakše tjelesne povrede.

Bacanju bombe prethodila je žestoka svađa između Rangla i Morankića, a Delibegović je pokušao smiriti suprotstavljene strane. Nažalost, iz sukoba Rangla i Morankića Delibegović je izvukao najdeblji kraj, a ljekari na UKC Tuzla uspjeli su mu spasiti život.

Rangl će pred Općinskim sudom u Tuzli odgovarati za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom izazivanja opće opasnosti, te za krivična djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

S obzirom na to da je kod Rangla prilikom policijskog pretresa pronađen i paketić s 50 grama marihuane, on će odgovarati i za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.