Kantonalni sud Tuzla
0

Tuzla: Određen jednomjesečni pritvor za Ernada Karića

FENA
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Tužiteljstva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetpetogodišnjeg Ernada Karića iz Lukavac Mjesta, općina Lukavac, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva sa smrtnom posljedicom.

Postoji osnovana sumnja da je spomenuti u ponedjeljak, 28. novembra, u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi, ušao u obiteljsku kuću sedamdesetdevetogodišnjeg Imšira Karića u vremenu od 19 do 22,30 sati. Tom prilikom zatekao je Imšira Karića i zadao mu udarac u predjelu čela, te nakon toga uzeo jastuk i pritiskao mu lice, uslijed čega je došlo do gušenja i smrti Imšira Karića.

U kući je izvršena manja premetačina i ukradena je određena količina novca i sitnijih stvari. Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije su 29. novembra uhapsili Ernada Karića, izvršili kriminalističku obradu i, uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, predali ga jučer u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužiteljstva. U idućem razdoblju će se provesti sve potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se prikupili i analizirali materijalni i drugi dokazi koji ukazuju na okolnosti izvršenja spomenutog kaznenog djela.