Crna hronika
0

Tuzla: Novinari traže zaštitu policije od agresivnih zaštitara

FENA
Tuzlanski novinari zatražili su od kantonalnog tužiteljstva i policije da pokrenu istragu i kazne pet zaštitara agencije "Flek", koji su na koncertu "Kad bih bio Bijelo dugme" na stadionu Tušanj napali novinara Edina Skokića i lakše ga ozlijedili.

Problem je izbio na ulazu oko 23 sata, kada je Skokić izašao po fotoreportera koji, zbog propusta organizatora, nije dobio akreditaciju.

Uprkos iskaznicama matičnih kuća za koje rade, zaštitari su se obrušili na novinara Skokića, kojeg su oborili na tlo, razderali mu majicu i nanijeli lakšu ozljedu na desnoj ruci.

Da tragedija bude veća, u incidentu je sudjelovao i šef osiguranja "Flek", Samir Atlić, koji je nogom zamahnuo kako bi udario novinara. Sve to vidjela su dva policajca koja su slučajno prošla pokraj kapije. Ne znajući o čemu se radi, policajci su zaštitarima rekli da, ako postoji problem, nepoželjnog posjetitelja izbace van, ali da ga ne smiju fizički napadati.

Tuzlanski novinari također traže da se ispita imaju li tih pet zaštitara koji su napali novinara certifikate te, ako ih imaju, da im se oduzmu.