Istraga i dalje traje
0

Tuzla: Nakon osam godina nađen ubica radnika na pumpi

Piše: D. Brkić
Danica Arapović-Kovačević
Danica Arapović-Kovačević
Nakon osam godina potrage Kantonalno tužilaštvo Tuzla je, uz pomoć MUP-a TK i FUP-a, uspjelo identifikovati Bojana Banovića (33) iz Tuzle, osumnjičenog za ubistvo Senaida Suljkanovića, radnika na benzinskoj pumpi u naselju Solana. Banović je od ranije poznat organima gonjenja, a u vrijeme njegove identifikacije on se nalazio na odsluženju zatvorske kazne u KPZ Zenica.

Osumnjičenom je na prijedlog tužiteljice Danice Arapović-Kovačević određen jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo iz koristoljublja. Inače, Banović je u pritvoru od 21. februara 2013. godine, a identifikovan je zahvaljujući DNK analizi nespornih uzoraka krvi osumnjičenog sa bioloških tragova pronađenih tokom istrage.

Banovića se sumnjiči da je 10. marta 2005. godine u kasnim popodnevnim satima došao do benzinske pumpe Hold Ina i da je u radnika Senaida Suljkanovića ispalio dva hica iz pištolja u grudni koš i vrat, a potom i u glavu. Nakon što je ubio Suljkanovića, Banović je uzeo torbu u kojoj je bilo 200 KM i odšetao do najbliže autobusne stanice.

Vožnju autobusom platio je otuđenim novčanicama, a nakon što je izašao iz autobusa zaputio se u nepoznatom pravcu. U osam godina, koliko je trajala istraga, saslušan je veliki broj svjedoka, a 21. februara 2013. godine poklopili su se profili DNK analize.

Tužiteljica Danica Arapović-Kovačević kaže kako istraga još uvijek traje i da će u narednom periodu podići optužnicu protiv Bojana Banovića.