Crna hronika
0

Tuzla: MUP objavio fotografiju nestalog Osmana Ajanovića

FENA
Po odobrenju kantonalnog tužitelja, MUP Tuzlanskog kantona objavio je fotografiju i druge podatke koji bi pomogli pronalasku Osmana Ajanovića, zvanog Coca, sin Zahira i Fate, rođen 5. oktobra1959. godine iz Gnojnice u općini Lukavac.

Ajanović je nestao 4. februara oko 18 sati sa svojim vozilom "vw kombi" tamno plave boje (172-J-149). Taj dan Ajanović je odvezao prijatelja u Banoviće i od tada se nije se vratio kući niti se javljao rodbini.

Osman Ajanović Coca visok je oko 180 cm, težak stotinjak kilograma, kratke plave kose s vidnim ožiljkom na glavi iznad lijevog uha. Na desnoj nozi nedostaje mu palac, koji mu je odstranjen kirurškim zahvatom. Na sebi je imao kraću crnu kožnu jaknu, farmerice ili samtne hlače, majicu i najvjerojatnije patike svjetlije boje. Kod sebe je imao oko 2.000 maraka u apoenima od po 20 maraka.

U slučaju njegova pronalaska ili bilo kakvih korisnih informacija, policija moli građane da obavijeste MUP (telefon 122 ili 250-673) ili Policijsku upravu Lukavac na telefon broj 553-166.