Crna hronika
0

Tuzla: Maloljetnici izvršili 34 kaznena djela

FENA
Maloljetnik A. M., (1993) iz Gradačca, zajedno s maloljetnicima N. V. (1996) i E. V. (1997), ukrao je vozila 'ford eskort' te se zajedno s navedenim osobama vozio po gradu do susreta sa službenim vozilom Policijske uprave Gradačac, kad se zaustavio i pobjegao zajedno sa svojim pomagačima.

Policija ih je sljedećeg dana pronašla kod njihovih obiteljskih kuća i u prisutnosti roditelja privela u službene prostorije na razgovor. Tom prilikom oni su priznali krađu "ford eksorta", provalu u teretno vozilo "volvo", krađu akumulatora iz vozila "fiat punto", provalnu krađu u "džipa" u vlasništvu Hasana O. te krađu obuće ispred obiteljske kuće Mirsada H.

Ovi maloljetnici priznali su i da su u rujnu 2006. godine zapalili autobus u vlasništvu tvrtke "Suki turs" iz Gradačca.

Imajući u vidu činjenicu da su navedeni maloljetnici djelujući u grupi ili pojedinačno do sada na području općine Gradačac počinili ukupno 34 kaznena djela, obaviješten je kantonalni tužitelj, koji je naložio konkretne aktivnosti na utvrđivanju činjenica oko eventualne odgovornosti roditelja za delikventno ponašanje djece, odnosno maloljetnika, te odgovarajuće mjere u slučaju budećeg kriminalnog djelovanja ovih osoba, stoji u priopćenju iz MUP-a Tuzlanskog kantona.