Crna hronika
0

Tuzla: Fizički napadnute četiri ženske osobe

FENA
Tuzla
Tuzla
Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros oko 1.00 sati službenici policije Policijske stanice Istok u Tuzli u ulici Ismeta Mujezinovića do br. 42 zapazili su grupu nepoznatih osoba, među kojima i tri muškarca, kako fizički napadaju četiri ženske osobe.

"Odmah nakon što su primijetili policajce nepoznate muške osobe su pobjegle. Brzom intervencijom službenika policije uhvaćeni su i lišeni slobode nakon čega su privedeni u službene prostorije PS Istok", navode iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Sve tri osobe nastanjene su u Gornjoj Tuzli. Utvrđeno je da se radi o A.G. rođenom 1986., A.T. rođenom 1987., D.M. rođenom 1979. svi nastanjeni u Gornjoj Tuzli. Djevojke koje su napadnute su E.M. rođena 1985. iz Lukavca, E.J. rođena 1986. iz Brčkog, H.K. 85. iz Maglaja i M.M. rođena 1986. iz Tuzle.

Uhapšene osobe su uz upotrebu sile djevojkama oduzele mobilne aparate, novčanike s dokumentima i novcem, i tom prilikom im nanijele vidne povrede u predjelu glave.

Djevojke su upućene u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je dežurni ljekara na odjeljenju Neurohirurgije konstatovao lakše povrede za E.M. i E.J., dok se ljekari o stepenu povreda H.K. i M.M. nisu izjasnili.

O događaju je obaviješten nadležni kantonalni tužitelj, koji će poduzeti potrebne mjere i radnje sa službenicima Policijske uprave Tuzla na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.