Crna hronika
0

Tuzla: Bojanu Banoviću 21 godina zatvora zbog ubistva na benzinskoj pumpi

Piše: D. Brkić
Tužilaštvo TK-a
Tužilaštvo TK-a
Bojan Banović (33) iz Tuzle osuđen je na 21 godinu zatvora u prvostepenom postupku zbog ubistva Senaida Suljkanovića, uposlenika benzinske pumpe "Hold Ina“ u tuzlanskom naselju Solana. Svirepo ubistvo počinjeno je u martu 2005. godine, a Banović se uspješno skrivao do februara 2013. godine kada je uhapšen.

U optužnici je navedeno kako je ubistvo počinjeno iz koristoljublja, a Banović je u Suljkanovića ispalio dva hica iz pištolja u grudni koš i vrat.

"Nakon što je Suljkanović pao, Banović je u njega ispalio još jedan hitac u predjelu glave i usmrtio ga. Nakon počinjenog ubistva uzeo je radnu torbicu u kojoj je bilo nešto više od 200 KM gotovine, te je na glavnoj sjevernoj saobraćajnici u Tuzli ušao u autobus i udaljio se od mjesta krivičnog djela“, navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Vožnju u autobusu Banović je platio opljačkanim novcem, a očevici su ga opisali i na osnovu toga je napravljen njegov fotorobot. No, Banović se uspješno skrivao osam godina, a zahvaljujući DNK-a analizi, odnosno tragu krvi na novčanici, njegov identitet je otkriven u februaru 2013. godine.

Nakon dobijenog pismenog opravka prvostepene presude Banovićeva odbrana će odlučiti o eventualnom ulaganju žalbe.