Crna hronika
0

Tuzla: Berizu Kabiloviću određen jednomjesečni pritvor

Piše: D. Brkić
Beriz Kabilović
Beriz Kabilović
Beriz Kabilović iz Srebrenice, sa adresom prebivališta u Tuzli, narednih mjesec dana provest će u istražnom pritvoru KPZ-a Tuzla.

On se jučer, poslije 66 dana uspješnog skrivanja, predao službenicima MUP-a TK, a nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Kabilović je u Tužilaštvu saslušan sinoć, a već jutros mu je Općinski sud odredio mjeru jednomjesečnog pritvora. Kabilović, koji je osuđivan za različita krivična djela, ovoga puta se sumnjiči da je počinio krivična djela protiv opće sigurnosti i imovine u vezi s krivičnim djelom izazivanja opće opasnosti.

"Postoji osnovana sumnja da su Kabilović i još jedna osoba 19. marta 2013. godine oko 13 sati ispred Tržnog centra na Brčanskoj Malti u Tuzli, nakon kraće verbalne prepirke sa Amarom Adrovićem, na prometnoj lokaciji na kojoj se kretao veći broj ljudi, ispalili nekoliko hitaca iz pištolja, a jedan hitac je pogodio Adrovića u predjelu butnog mišića. Adrović je zadobio teške tjelesne povrede“, navodi portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Kabilović je tri dana prije posljednjeg incidenta napustio KPZ Zenica gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog pokušaja ubistva Osmana Gocića.

Mjesto gdje se dogodila pucnjava (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mjesto gdje se dogodila pucnjava (Foto: Arhiv/Klix.ba)