Crna hronika
0

Tužiteljstvo naredilo istrage protiv Zulića, Lazarovskog i Koso

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo naredilo je provođenje istrage protiv Amara Zulića (29) koga su pripadnici MUPKS-a uhapsili u utorak zbog pucnjave u sarajevskom klubu Cinemas Sloga 16. oktobra, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu.

Zulić se sumnjiči za krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine i nedozvoljeno držanje oružja, a postupajući tužitelj je nakon njegovog ispitivanja predložio određivanje pritvora osumnjičenom.

Zajedno sa Zulićem privedeni su i Jasmina Koso (35) iz Sarajeva, koja je Zuliću pomagala tokom bijega, kao i Aleksandar Lazarovski (20) iz Beograda, nastanjen u Sarajevu, a koga je policija već duže vrijeme tražila zbog ranije počinjenog razbojništva.

Protiv Lazarovskog pokrenuta je istraga zbog krivičnog djela razbojništva i pomaganja počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela, a protiv Koso zbog pomaganja počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Nezvanično, do spomenute pucnjave došlo je u klubu Cinemas Sloga u ranim jutarnjim satima 16. oktiobra kada se Zulić, iz zasada nepoznatih razloga, posvađao s Alenom Smailhodžićem te posegnuo za pištoljem i upucao ga u natkoljenice. Povrijeđeni je odmah prebačen u bolnicu gdje mu je ukazana pomoć, a Zulić se dao u bijeg.

Inače, Amar Zulić je 2010. godine pravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Armina Alikadića, kojem je 9. februara 2008. u SA-clubu u Sarajevu pucao u glavu, te nedozvoljenog držanja oružja i prijetnji radnicima Energopetrolove benzinske pumpe.