Oba psa sa snimka su živa
0

Tužilaštvu će biti prijavljene tri osobe za zlostavljanje životinja

Sarajevo-x.com
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
"Policija će Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaje protiv tri osobe, od kojih je jedna maloljetna, zbog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja", potvrdio je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nam je rekla glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva Jasmina Iftić, sva trojica će nakon saslušanja u policiji biti puštena na slobodu, budući da nema elemenata da im se određuje jednomjesečni pritvor.

Ipak, njihova odgovornost je utvrđena i zbog toga će, kao osumnjičeni, biti prijavljeni Tužilaštvu, koje će nastaviti postupak protiv njih.

Nefić nam je na kraju razgovora iznio informaciju koja u ovom trenutku zanima mnoge - oba psa sa snimka su živa. Ipak, nije mogao dati više detalja, poput toga gdje se sad nalaze psi.

Podsjetimo, nakon što je naš portal jučer objavio snimak na kojem se vidi kako mlađe muške osobe zlostavljaju psa, tako što su na njega pustili pit bulla, desetine Sarajlija su slučaj prijavili policiji.

Javnost je itekako uznemirena ovim gnusnim činom, te će, zasigurno, s velikom pažnjom pratiti nastavak procesa protiv trojice osumnjičenih čije inicijale nam Nefić "nije bio u prilici saopštiti".