Predmet u radu
149

Tužilaštvo ZDK formiralo predmet zbog navodnog nasilničkog ponašanja u kojem je učestvovao i Ramo Isak

S. Š.
Ramo Isak (Foto: T. S./Klix.ba)
Ramo Isak (Foto: T. S./Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona formiralo je predmet za navodno nasilničko ponašanje u kojem je učestvovao i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Radi se o slučaju iz oktobra kada je jedna muška osoba imala manji sukob sa sinom Rame Isaka, sadašnjim direktorom Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmirom Isakom, a nakon čega je na mjesto događaja navodno došao i ministar Ramo Isak.

Tokom gostovanja u Klix Studiju Ramo Isak je negirao da se protiv njega vodi ikakav predmet te da je suprotno da bi on to znao. Također, opovrgnuo je navode da se protiv dva policajca u MUP-u ZDK vodi postupak jer nisu ništa poduzeli kada je on, navodno, fizički napao osobu na benzinskoj pumpi.

Njegov odgovor u Klix Studiju možete pogledati od 38:40 minute.

"Nisam ja siledžija, onaj kojeg ste maloprije definisali. Izvor nije tačan. Nemam niti sam imao bilo kakve probleme", objasnio je i dodao da protiv njega niko ništa nije mogao poduzeti.

Međutim, iz Kantonalnog tužilaštva ZDK su nam kazali da je uvidom u evidenciju utvrđeno da je u ovom tužilaštvu, vezano za navodno nasilničko ponašanje prema jednoj osobi na lokalitetu Crkvice-Zenica, formiran predmet te da je on u radu.

Ranije je Uprava policije MUP-a ZDK Žurnalu potvrdila da postoji postupak protiv policijskih službenika zbog sumnje da nisu postupili sukladno propisima tokom evidentiranja nasilničkog ponašanja u kojem je učestvovao i ministar Isak.