|

Tužilaštvo zatražilo pritvor za 10 dilera uhapšenih u Sarajevu i Konjicu

Tužilaštvo zatražilo pritvor za 10 dilera uhapšenih u Sarajevu i Konjicu
25
M. N.
31.1.2020. u 08:12
19
komentara
25

dijeljenja
Tužilaštvo zatražilo pritvor za 10 dilera uhapšenih u Sarajevu i Konjicu Foto: D. Ć./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za 10 osumnjičenih osoba koje su uhapšene u akciji "Lim 2".
Kako je rekla glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor je predložen za Mirzu Balićevca, Edina Vrtića, Envera Musića, Asima Avdića, Harisa Musića, Admira Vrtića, Mirnesa Bublina, Dževada Hubijera, Semira Humića i Elmira Rožajca.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", kazala je Bavčić.

Za osumnjičene Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana predložene su mjere zabrane i to zabrana sastajanja s osumnjičenima i svjedocima i povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Uhapšeni se terete da su se od augusta 2019. godine na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona bavili proizvodnjom i trgovinom marihuane, amfetamina, heroina i kokaina.

Kako nezvanično saznajemo, zaplijenjena je veća količina droge na 24 lokacije.

Tačna količina će biti poznata nakon što se sabere sve što je pronađeno. Na samo jednoj lokaciji kod Konjica su u zemlji pronađena dva kilograma kanabisa, a na drugoj jedan kilogram amfetamina.

Akcija "Lim 2", današnja akcija FUP-a, je nastavak akcije "Lim" koja je prije godinu izvedena na području Sarajeva kada su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno blizu 25 kilograma droge.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...