Četiri muškarca
18

Tužilaštvo u Banjoj Luci se oglasilo o grupi koja je proteklih mjeseci pljačkala širom RS-a

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka danas je Policijska uprava Bosanska Gradiška dostavila izvještaj protiv četiri osumnjičene osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo "Teška krađa".
Izvještaj je dostavljen protiv: Sretena Simića, rođenog 1970. godine iz Bijeljine, Borisa Simića, rođenog 2001.godine, iz Bijeljine, Dejana Mijatovića, rođenog 1992. godine iz Zvornika i Darka Jokića, rođenog 1986. godine iz Zvornika.

Osumnjičene osobe uhapšene su u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijskih uprava Bosanska Gradiška, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

U vremenskom periodu od 09.09.2023.godine, do dana 10.12.2023.godine, njih četvorica su na području Republike Srpske, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva koristili odsustvo vlasnika stambenih objekata te nasilnim putem ulazili u iste i tom prilikom otuđili veću količinu novca, zlato i druge predmete.

Osumnjičene osobe su sprovedene u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i bit će ispitani na okolnosti počinjenog krivičnog djela. Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena, saopćeno je iz banjalučkog tužilaštva.