Vrhovni sud RS
3

Tužilaštvo traži strožiju kaznu zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Dž. P.
Vladimir Kovačević nakon napada
Vladimir Kovačević nakon napada
Republičko javno tužilaštvo zatražilo je strožiju zatvorsku kaznu za Marka Čolića (33), od one na koju ga je osudio Okružni sud u Banjoj Luci, osudio zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića (38).

Čolić je u julu prošle godine osuđen na četiri godine zatvora. Branko Mitrović, republički tužilac, zahtjev za strožijom kaznom danas je iznio u Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Tužilaštvo je zadovoljno u dijelu koje se odnosi na činjenično stanje iz presude i kvalifikaciju krivičnog djela, ali, kako je rekao Mitrović, Čolić je osuđen na kaznu koja je ispod posebnog minimuma.

"Predlažem da se preinači prvostepena presuda i optuženom izrekne duža kazna od one koja mu je izrečena u prvostepenom postupku", pojasnio je Mitrović. Gordan Jovišević, Čolićev advokat, smatra da nije dokazana krivica ovog banjalučkog boksera.

"Molim Sud da presudu Okružnog suda preinači tako da se Čolić oslobodi od optužbi ili da se presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje", naveo je Jovišević.

Čolić je proglašen krivim da je s Nedeljkom Dukićem (29) iz Kneževa, a koji je bio u bjekstvu, ali se u međuvremenu predao, Kovačevića brutalno, metalnim palicama, pretukao 26. avgusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Obilićevo.