Sarajevo
0

Tužilaštvo traži pritvor za Nijaza Karkelju

Sarajevo-x.com
Nijaz Karkelja zvani Nisko (45) i Adis Hasanagić (30) i Enis Mandal (26), koji su uhapšeni prekjučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda i teška krađa, saslušani su danas u sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu. Sarajevska policija i dalje traga za njihovim saučesnikom 28-godišnjim Šemsudinom Hodžićem.

"Karkelja, Mandal i i Hasanagić su saslušani u Tužilaštvu. Nakon saslušanja Hasanagić je pušten na slobodu, dok je protiv Karkelje, Mandala i Hodžića, koji je u bjekstvu, otvorena istraga. Također, sarajevskom Općinskom sudu poslat je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima protiv kojih je otvorena istraga, a Tužilaštvo je naložilo i raspisivanje potjernice za Hodžićem“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Naime, Karkelja, Mandal i Hasanagić uhapšeni su zbog sumnje da su od Turčina Mustafe Utaša S., koji privremeno boravi u Sarajevu, pokušali iznuditi 6.000 eura za povrat njegovog kombija ”VW Transporter” koji je ukraden 2. novembra ove godine na području općine Ilidža.

Turčin je krađu automobila prijavio policiji i pristao je da surađuje s policijom na otkrivanju osoba koje su mu ukrale automobil. Kada su ga kontaktirali, kradljivci su mu kazali da ode u kafić „Princes“ na Alipašinom polju, te se obrati suvlasniku Nijazu Karkelji.

On ga je, navodno, trebao povezati s njima, i pomoći oko otkupa vozila. Mustafa Utaš je otišao u „Princes“, gdje mu je zatražen novac. Međutim, Turčin nije pristao dati novac dok ne vidi svoj kombi, te ga je Karkelja poslao sa Mandalom u Tarčin, gdje je vozilo bilo sakriveno.

Mandal je uhapšen u Tarčinu prilikom preuzimanja novca, a u kafiću „Princes“ uhapšeni su Karkelja i Hasanagić.