Imamovićevo stanje isto
0

Tužilaštvo će tražiti pritvor osumnjičenih za ranjavanje zaštitara "Atile"

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevsko tužilaštvo će u utorak Kantonalnom sudu predložiti određivanje pritvora za četvericu vinovnika subotnje pucnjave u klubu "Atila", u kojoj je povrede opasne po život zadobio 29-godišnji zaštitar Mirza Imamović.

Njegovo stanje je i dalje nepromijenjeno, iako se može reći da je "zasad stabilan", rekla nam je glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Podsjetimo, Imamović je upucan u lijevu stranu grudnog koša, nakon čega je prebačen na Torakalnu hirurgiju bolnice Koševo.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Jasmina Iftić nam je rekla da su četverica uhapšenih osumnjičeni kao saizvršioci pokušaja ubistva, te da će Tužilaštvo tražiti pritvor za njih zbog opasnosti da utiču na svjedoke i ometaju postupak, odnosno zbog opasnosti po sigurnost ljudi i imovine.

Riječ je o B. A. (23), G. E. (23), G. K. (24) i G. A. (24). Za djelo za koje se sumnjiče moguća je kazna do deset godina zatvora.

"Dvojica (G. A. i B. A.) se brane šutnjom, dok su ostala dvojica dali iskaz", dodala je Iftićeva, kazavši kako ne može govoriti o drugim detaljima, budući da je istraga u toku.