Akcija "Rez"
5

Tužilaštvo BiH predložilo produženje pritvora Keljmendiju, Sejfoviću i Ahmiću

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje mjera pritvora, u trajanju od dva mjeseca, trojici uhapšenih u akciji "Rez" - Elvisu Keljmendiju, Ajlinu Ahmiću i Anelu Sejfoviću.
Mjera produženja zatražena je zbog opasnosti od bjekstva sumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati ​​dokaze i vršiti utjecaj na svedoke ili saučesnike, kao i započeli dovršiti ili ponoviti.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Mjera zatvorena potrebna je kako bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal.

Podsjećamo, Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović uhapšeni su sredinom jula u okviru velike akcije "Rez" koju su sproveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a kojima su pomagali i policajci HNK.

U akciji je uhapšeno sedam osoba, na području Sarajeva i Neuma. Četiri su puštene nakon kriminalističke obrade, a Keljmendi, Ahmić i Sejfović su zadržani u pritvoru.