|

Tužilaštvo BiH: Pola tone oduzetog skanka vrijedi 4 miliona KM

Tužilaštvo BiH: Pola tone oduzetog skanka vrijedi 4 miliona KM
10
I. P.
24.10.2019. u 11:04
24
komentara
10

dijeljenja
Tužilaštvo BiH: Pola tone oduzetog skanka vrijedi 4 miliona KM
Oko pola tone droge je otkriveno i zaplijenjeno u u srijedu navečer u mjestu Gabela Polje kod Čapljine vrijedi vrtoglavih četiri miliona konvertibilnih maraka, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
Kako se ističe, akcija kodnog naziva "Tebra" rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva Bosne i Hercegovine i partnerskih agencija kao što je SIPA čiji su službenici i izveli akciju.

Riječ je o aktivnostima otkrivanja i razbijanja međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU."Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od 2 miliona eura. Ovo je jedna u nizu zapljena opojne droge marihuana skank u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana. Tužiteljstvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija SIPA-e "Tebra" i danas se nastavlja pretresima na području Čapljine, a potraga za dvije osobe je u toku.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...