Crna hronika
0

Turkoviću slomljena rebra, odgođeno suđenje

Piše: F. Bakić
Zbog bolesti Zijada Turkovića danas je u Sudu BiH odgođeno suđenje njemu i ostalim optuženim članovima njegove zločinačke organizacije.

Predsjedavajući Vijeća Izo Tankić je obavijestio prisutne u sudnici da je u službenoj zabilješki sudske policije navedeno da Turković zbog bolesti ne može pristupiti ročištu, a nakon pauze je Vijeću to isto potvrdio i ljekar.

Turkovićev advokat je pojasnio kako njegov klijent sumnja da ima lom rebara. "Bio sam kod njega u utorak kako bismo se pripremili za saslušanje svjedoka i ovo ročište. Ima uputnicu da snima rebra i nije u stanju da sjedi. Ja isto sumnjam u lom rebara, što može biti veoma opasno, jer u takvoj situaciji može doći do probijanja plućnog krila, što može dovesti do smrti“, rekao je Karkin.

Zanimljivo je i da niko od pozvanih svjedoka, odnosno, Nedim Kahvić, Munevera Hasan, Željko Čapalik, Husein Huskić, Elvedina Jugo i Eldin Kuka, nije pristupio današnjem ročištu. Karkin je rekao da su neki od njih bolesni, dok za neke nema adrese prebivališta. Za svjedoka Kuku je objasnio kako ga nije ni planirao pozvati na ovo ročište, iako je na tom insistiralo Vijeće. Dodao je također, da je prije nekoliko dana Sead Dumanjić izašao iz zatvora i da je sa Kukom imao problem. Kuka je čak kupio i pištolj, zbog čega je bio uhapšen.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. maj.