Intervenisala hitna pomoć
16

Tučnjava ispred kladionice u Bihaću, učestvovali migranti

M. N.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U bihaćkoj ulici Petog korpusa danas je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojoj su učestvovali migranti i najmanje jedan Bišćanin.

Došlo je do tučnjave između više osobe koje su se nalazile ispred jedne od kladionica. U MUP-u USK nisu imali nikakvih informacija iako je intervenisala jedna patrola.

Prema riječima očevidaca, grupa migranata je napala građanina Bihaća koji je zadobio povrede i prebačen u bolnicu. Motiv nije poznat.

Bišćani su ogorčeno zbog još jedne ovakve situacije u nizu. Ističu kako su tučnjave postale svakodnevnica u ovom gradu na Uni, ali su do sada većinom bile između samih migranata. Zabilježeno je i nekoliko napada na Bišćane, ali nažalost svi incidenti ne budu prijavljeni policiji.

Uprkos tome što je izvršen izmještaj migranata u kamp Vučjak, oni se i dalje nesmetano kreću i svakodnevno dolaze u grad, a nerijetko počine i krivična djela. Otkako je počela migrantska kriza u Bihaću je povećan broj krađa i obijanja kuća o čemu svjedoče i snimci s nadzornih kamera na kojima