Nije moglo proći mirno
142

Tuče i pucnjave prvog dana Bajrama

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ni ovaj Bajram u Sarajevu i okolici nije protekao u miru. Prvog dana su zabilježene tuče i pucnjave, bilo je povrijeđenih, a i uhapšenih.

U nedjelju su u 9:00 i 11:55 sati zabilježene pucnjave u kojima na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je načinjena materijalna šteta. U prvom slučaju je u ulici Skladi u općini Ilidža oštećen Golf II vlasnika K. E. Vozilo je za vrijeme pucnjave bilo parkirano u pomenutoj ulici, a oštećeno je vjetrobransko staklo. U drugoj je pucnjavi zrno završilo u ogradi stana vlasnika D. J. nastanjenog u ulici Braće Begića br. 1 u Sarajevu.

Istog dana su zabilježene i dvije tuče u kojima su povrijeđene dvije osobe. U tuči koja se dogodila u 20:45 sati u ulici Bosanski put bb u Ilijašu ispred ugostiteljskog objekta City, mladići inicijala G. A. (1985) i G. A. (1992) su fizički napali i teško povrijedili muškarca inicijala I. I. (1975), kojem je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pušten na kućno liječenje. Napadači su lišeni slobode.

Drugi fizički sukob se dogodio također u Ilijašu u ulici Bosanski put bb, ali u ugostiteljskom objektu Malibu. Dvije za sada nepoznate osobe su fizički napale muškarca inicijala Č. E. i nanijeli mu teške tjelesne povrede, Ljekarska pomoć mu je ukazana na KCUS-u i pušten je na kućno liječenje. Službenici policije rade na pronalasku napadača.

Incident u kojem je upotrijebljeno vatreno oružje se dogodio i u ugostiteljskom objektu Bazeni u Sarajevu u 2:50 sati. U pucnjavi srećom nije bilo povrijeđenih, ali je načinjena materijalna šteta. U 3:40 sati su zbog postojanja sumnje da su počinili pomenuto kazneno djelo slobode lišeni mladići inicijala Š. N. (1991) i V. O. (1989). Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.