Crna hronika
0

Tuče i krađe u Tuzlanskom kantonu

FENA
U jučerašnjoj tučnjavi u ugostiteljskom objektu "Bilijar" u gradačačkom naselju Vučkovci, u kojoj je sudjelovalo više osoba i koja je izbila nakon međusobnog vrijeđanja i prepirke, lakše su povrijeđene tri osobe A.S., M.Z. i M.H, a u objektu je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđeni su zbrinuti u Domu zdravlja u Gradačcu.

Nepoznata osoba jučer je oko 4.30 sati ispred restorana "Plaža" u Lukavcu, bejzbol palicom nanijela teške tjelesne povrede F.M. (1984) iz Tuzle, koji je prebačen na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

U razdoblju od 23. do 27. maja u tuzlanskom naselju Cerik, izvršena je teška krađa nad kućom vlasnika N.H. Iz kuće je otuđena veća količina bakarnih cijevi namijenjenih za grijanje, čime je pričinjena materijalna šteta vlasniku od oko 5,000 maraka.

Od 25. do 27. maja u mjestu Tinja, općina Srebrenik, izvršena je teška krađa nad kućom vlasnika M.Š. Otuđen je zlatni nakit u vrijednosti oko 5,000 maraka.

O navedenim događajima obaviješten je kantonalni tužitelj, a uviđaj su izvršili službenici nadležnih policijskih uprava. Istraga je u toku.