Crna hronika
3

Trudnica počinila samoubistvo u Istočnom Sarajevu

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Tridesettrogodišnja N. L., žena u šestom mjesecu trudnoće, počinila je samoubistvo jučer u svome domu u Lukavici i to u neposrednoj blizini Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, iz još neutvrđenih razloga trudnica je pucala iz pištolja sebi u usta. Njeno beživotno tijelo pronašao je njen suprug na podu njihove spavaće sobe.

Navodno, policiji je kazao kako ne zna zašto je to uradila, istakao je da nikada nisu imali nesuglasica te da ona ničim nije pokazivala bilo kakvo nezadovoljstvo koje bi moglo dovesti do toga da sebi oduzme život.

Nesretna žena nije ostavila ni bilo kakvu poruku koja bi otkrila zašto se odlučila na ovaj očajnički čin.

Policija provodi istragu u ovom slučaju te s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ispituje i članove porodice.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici CJB Istočno Sarajevo, a pregled tijela obavio je i sudski patolog Hamza Žujo koji je utvrdio da je smrtonosni hitac u glavu i uzrok smrti.

Na mjestu događaja pronađen je i pištolj za koji se, prema tragovima na mjestu događaja, pretpostavlja da je oružje kojim je počinjeno samoubistvo.

Jučer se na području Istočnog Sarajeva dogodilo još jedno samoubistvo, a sebi je život vješanjem u porodičnoj kući na Palama oduzeo osamdesetjednogodišnji E. V.