Crna hronika
0

Trojica uhapšenih zbog ubistva žene u Buća Potoku

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri osobe su uhapšene pod sumnjom da su odgovorne za brutalno ubistvo 57-godišnje Sarajke, čije je tijelo pronađeno jučer u sarajevskom naselju Buća Potok, izjavio je Feni šef Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Kako su mediji ranije javili, Zineta Krasnić zadavljena je kaišem.

"S ciljem dokumentiranja i rasvjetljavanja krivičnog djela ubistva K. Z., rođene 1954. godine u Sarajevu, nastanjene u Sarajevu, Ulica Adema Buće, Općina Novi Grad, koje je od nepoznatih osoba izvršeno u periodu od 13. do 16. marta, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s kantonalnim tužilaštvom, preduzeli su u petak i subotu niz istražnih, operativnih postupaka koji su rezultirali identifikacijom i lišenjem slobode osumnjičenih za izvršenje ovog krivičnog djela", kazao je Nefić.

On je naveo da se radi o K. N., rođen 1990. godine, iz Sarajeva, Š.S., rođen 1989. godine, iz Sarajeva, i K. E., rođen 1971. godine, iz Sarajeva.

Oni su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, uz krivični spis predati na nadležnost kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, rekao je Nefić.