Crna hronika
2

Trojica razbojnika pretukla i opljačkala vlasnika trgovačke radnje u Pelagićevu

Klix.ba
Ilustracija, Foto: (Arhiv/Klix)
Ilustracija, Foto: (Arhiv/Klix)
Tri maskirane osobe nanijele su teške tjelesne povrede pištoljem i upotrebom fizičke snage muškarcu J.M. iz mjesta Blaževac, opština Pelagićevo jutros u 6:35 sati ispred trgovačke radnje koja je u njegovom vlasništvu.

Kako je saopćeno iz CJB Doboj, razbojnici su mu oduzeli i za sada neutvrđenu količinu novca, a potom su pobjegli vozilom Passat 5, koje je najverovatnije ukradeno, prema Gradačcu. J.M. je prevezen u bolnicu u Brčkom gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

"Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje na pronalasku izvršilaca i vozila, na području opštine Pelagićevo pronašli zapaljeno putničko motorno vozilo marke 'VW Passat 5' za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela. Za navedeno vozilo postoji osnov sumnje da je otuđeno na području opštine Gradačac u zadnjih par dana.

U toku je uviđaj koji vrše policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Pelagićevo. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.