Crna hronika
0

Trojica policajaca zatražila ljekarsku pomoć zbog povreda u nemirima u Banjoj Luci

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U hitnu pomoć Banja Luka danas su primljena tri policajca povijeđena u nemirima do kojih je došlo tokom protesta srednjoškolaca zbog nezavisnosti Kosova. Dvojica policajaca pogođena su kamenom u glavu, a jedan u desnu šaku, rečeno je u hitnoj pomoći.

Tokom današnjih protesta veliki broj srednjoškolaca bacao je kamenje i druge predmete na policiju koja ih je spriječila da se probiju do Ureda američke ambasade te krene prema zgradi Vlade, nakon čega je jedan broj uhapšen, a prema nekim informacijama bilo je i više povrijeđenih demonstranata.

Osim razbijenih stakala nekih radnji u Banjoj Luci, demolirano je nekoliko automobila, a učesnici protesta uputili su brojne pogrdne riječi prema policiji.

Proteste u Banjoj Luci koji nisu bili zvanično najavljeni policiji, kako tvrde učesnici, niko nije organizirao, već su se spontano okupili. Nakon reagiranja policije izgrednici su počeli da se razilaze oko 14.00 sati.

Jake snage policije nalaze se ispred svih važnijih institucija RS-a u Banjoj Luci, a oko zgrade Vlade osim specijalne policije nalaze se i dvoja policijska borna kola.

Mirni protesti zbog nezavisnosti Kosova održani su i na Palama, Doboju, Trebinju i nekim drugim gradovima RS-a.