Među njima i žena
786

Troje Kineza oteli muškarca u Brčkom pa tražili otkupninu, policija ih uhapsila

A. K.
Brčanska policija vema brzo je uhapsila otmičare
Brčanska policija vema brzo je uhapsila otmičare
Policija u Brčkom uhapsila je tri osobe porijeklom iz Kine koje su jučer otele mušku osobu nakon čega su tražili otkupninu kako bi ga pustili na slobodu.

Policija Brčko distrikta sinoć u 19:35 sati dobila je prijavu da su nepoznate osobe na nepoznatoj lokaciji otele muškarca te da traže otkupninu kako bi ga pustili.

Odmah nakon prijave policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

Kako su naveli iz policije, efikasnom reakcijom i u vrlo kratkom vremenu pronađene su osobe koje se dovode u vezu s navedenim događajem, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je i uviđaj.

"Nakon kriminalističke obrade slobode su lišeni S.B. rođen 1970. godine i S.X. rođen 1981. godine, oba rođeni u Republici Kini, a nastanjeni u Brčkom, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmica te W.S. rođena 1977. godine u Republici Kini, nastanjena u Brčkom, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena nabavka i držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje", kazali su iz Policije Brčko distrikta.

Iz policije naglašavaju da se nastavljaju dalje mjere i aktivnosti na dokumentovanju pomagača u vezi krivičnog djela otmice. Navedene osobe će uz izvještaj o počinjenju krivičnih djela biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje krivično pravno procesuiranje.