MUP KS
0

Tri osobe ušle u kuću prijeteći pištoljem

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Operativno-komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo, obavijestio je Četvrtu policijsku uprava u srijedu u 04.40 sati, da je na telefon "122" pozvalo dijete i tražilo pomoć, jer su nepoznate osobe ušle u njihovu kuću u ulici Doglodi, općina Ilidža i napali njegovu majku i djeda.

Tamo je odmah upućeno više policijskih patrola i izvršena blokada tog lokaliteta, s obzirom da su izvršioci pokušali pobjeći.

Policijski službenici su pristupili pretrazi terena i u blizini su pronašli i uhapsili M.S. (1985.) iz Travnika, nastanjen u Gornjem Vakufu, koji se pokušao sakriti u susjednom dvorištu.

U obavljenom intervjuu on je izjavio da je s A.E. i još jednom nepoznatom osobom učestvovao u izvršenju krivičnog djela.

Oko 09.00 sati, službenici policije su u iznajmljenom stanu u ulici Kasima Begića, općina Ilidža, pronašli i uhapsili A.E. (1988.) iz Visokog.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su oni iskoristili trenutak i ušli na ulazna vrata kuće koja nisu bila zaključana, te uz prijetnju pištoljem fizički napali R.Đ., R.S. i maloljetno dijete, tražeći novac.

Tom prilikom R.Đ. je zadobila teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo, dok je R.S. zadobio lakše tjelesne povrede.

M.S. i A.E. su uz službeni izvještaj predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Službenici policije nastavljaju rad na identifikaciji i pronalasku trećeg izvršioca.

Načelnik Četvrte policijske uprave je u službenim prostorijama primio dvanaestogodišnjeg dječaka u prisustvu roditelja, a koji je u vrlo kritičnoj situaciji iskazao visok stepen prisebnosti i pozivom na broj "122" omogućio pravovremenu intervenciju policije i na taj način spasio majku i djeda. Dječaku je u znak zahvalnosti uručen skroman poklon.

RAZBOJNIŠTVO U "KONZUMU"

U ulici Urijan Dedina, općina Centar Sarajevo, u srijedu oko 21.10 sati nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici "Konzum".

Nepoznata osoba tada je ukrala izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

UHAPŠEN NA OSNOVU POTRAGE

Na osnovu potrage, službenici druge policisjke uprave uhapsili su u srijedu u 15.00 sati M.B. (1978.) iz Sremske Mitrovice nastanjen u Sarajevu.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv M.B. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

UHAPŠEN ZBOG PREPRODAJE DROGE

U ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, službenici policije Odjeljenja za narkomaniju, Sektora kriminalističke policije MUP-a u srijedu oko 16.30 sati su prilikom prodaje droge, zatekli i uhapsili O.M. (1987.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađeno i oduzeto pet paketića sa opojnom drogom heroin, određena količina novca i mobitel.

PRONAĐENO NELEGALNO ORUŽJE I DROGA

Na osnovu pribavljene sudske Naredbe, u srijedu od 17.00 do 19.15 sati, službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a, izvršili su pretres stana koji koristi Z.M. iz Sarajeva u ulici Janka Jolovića, općina Novi Grad Sarajevo.

Prilikom pretresa pronađene su i oduzete četiri ručne bombe, jedan pištolj marke "CZ", cal. 7,65 mm sa okvirom i sedam metaka, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, 150 puščanih metaka, jedan paketić heroina, određena količina novca i mobitel.

U 21 sat, Z.M. (1984.) iz Sarajeva je uhapšen, zbog sumnje da je počinio krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

U KS 28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda kada je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, osam osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i šest neregistriranih motornih vozila.