Ukrali šest pištolja
9

Tri osobe uhapšene zbog pljačke radnje s oružjem u Visokom, za četvrtom se traga

Piše: E. M.
Kantonalno tužilaštvo ZDK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo ZDK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na području Visokog i Sarajeva uhapsili su tri osobe koje se dovode u vezu s pljačkom radnje oružja KM Trade Visoko.

Iz radnje KM Trade u Visokom prilikom razbojništva je od radnika oduzeto 175 KM te šest pištolja i određena količina sportske opreme. Službenici MUP-a ZDK su nakon operativnih radnji došli do saznanja da se za pljačku radnje oružja sumnjiče K. A. (23) i P. M. (21) iz Visokog, koji su se nakon izvršenja krivičnog djela udaljila s mjesta događaja. 
Na području Visokog policijski službenici su proteklih dana locirali T. B. (25), H. A. (22) i K. A. (23), dok se za P. M. iz Visokog traga.


"Nakon lišavanja slobode navedene osobe, na području Visokog i Sarajeva tokom vikenda izvršeni su pretresi stambenih jedinica na više lokacija s ciljem pronalaska predmeta koji potječu iz navedenog krivičnog djela, kao i drugih potrebnih tragova i dokaza", izjavili su iz MUP-a ZDK.

Nakon kriminalističke obrade, pripadnici MUP-a ZDK su K. A., T. B. i H. A. predali Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na daljnje postupanje zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.