Nesreća na putu Hadžići - Pazarić
0

Tri osobe povrijeđene u sudaru Golfa i Seata

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se oko 19 sati dogodila na magistralnom putu Hadžići - Pazarić, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Sudarili su se Golf i Seat Toledo, a na uviđaj su u mjestu Zovik izašle dvije policijske patrole. Kako su nam potvrdili u policiji, povrijeđene su dvije osobe iz Golfa i jedna iz Seata.

Oni su kolima Hitne pomoći dovezeni u bolnicu Koševo u 19.45 sati. U bolnici nam je rečeno da su teško povrijeđene dvije osobe, a jedna je zadržana na opservaciji.

"Dževad H. (1966) ima tešku politraumu, povrjeđivanje nekoliko organa, i on će nakon operacije biti smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Ovaj pacijent je životno ugrožen. Teško je povrijeđen i Elvir H. (1973) koji je zadobio frakturu desnog kuka. On će biti zbrinut na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Senad Poljo (1988) je zadobio povredu glave. Prema prvim nalazima, nije riječ o ozbiljnijoj povredi, ali je ipak zadržan na opservaciji do ujutro", rečeno je za Sarajevo-x.com u bolnici Koševo.

Uviđaj je završen tri sata nakon nesreće.