|

Tri osobe optužene za paljevinu vikendice zamjenika šefa Policije u Brčkom

Tri osobe optužene za paljevinu vikendice zamjenika šefa Policije u Brčkom
17
A. K.
23.3.2020. u 11:33
6
komentara
17

dijeljenja
Tri osobe optužene za paljevinu vikendice zamjenika šefa Policije u Brčkom Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Tri osobe su optužene za paljevinu vikendice zamjenika šefa Policije u Brčkom u junu prošle godine.
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv A. Žižića, A. Krajnovića i A.Pilića zbog sumnje da su u junu prošle godine u Gornjem Zoviku kod Brčkog zapalili vikendicu zamjenika šefa Policije Distrikta.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom u Brčkom njih trojica optužena su za saizvršilaštvo u krivičnom djelu paljevine.

"Njima se stavlja na teret da su se zajedno i po prethodnom dogovoru 6. juna, oko 23:50 sati dovezli automobilom Krajnovića do vikend kuće A.M. gdje su, dok je Krajnović čuvao stražu, druga dvojica upotrebom otvorenog plamena i Pilićeve majice podmetnuli požar, koji je zahvatio dio objekta", navode iz Tužilaštva u Brčkom.

Sumnja se da su se njih trojica, pošto su se uvjerili da objekat nije u cjelosti izgorio, odvezli u Brčko da bi se kroz sat i po, drugim putem i zamijenjenim automobilom, vratili do objekta i uz upotrebu otvorenog plamena i benzina zapalili njegovu unutrašnjost.

"Usljed toga, došlo je do proširenja požara na krovnu konstrukciju vikendice, koja je potom u potpunosti izgorjela, čime je vlasniku pričinjena šteta u iznosu od 61.632 KM", navedeno je u optužnici.

Nakon sveobuhvatne istrage Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Žižića, Krajnovića i Pilića za krivično djelo paljevine za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Tokom istrage, između Krajnovića i vlasnika objekta zaključena je vansudska nagodba o naknadi štete u iznosu od 50.000 KM, a prva rata od 20.000 KM isplaćena je mjesec dana nakon paljevine.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...