Crna hronika
8

Tri navijača Željezničara privedena u Travniku zbog nereda na utakmici, jedan povrijeđen

Klix.ba
Foto: YouTube/screenshot
Foto: YouTube/screenshot
Tri osobe iz reda navijača Željezničara su privedene danas u Policijsku stanicu Travnik zbog remećenja javnog reda i mira za vrijeme trajanja utakmice Željezničar-Travnik.

Mladići su privedeni u policijsku stanicu u Travniku, a nakon što je utvrđen njihov identitet, pušteni su na slobodu, potvrdio je u razgovoru za Klix.ba Rusmir Prohan, glasnogovornik policije Travnik.

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u međuvremenu je primljen mladić kojem je ukazana hitna medicinska pomoć, te je zadržan na opservaciji. U pitanju nisu teže povrede, potvrđeno je za Klix.ba u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako saznajemo, riječ je o navijaču tima sa Grbavice.

Podsjećamo, današnja utakmica 14. kola BH Telecom Premier lige između Travnika i Željezničara završila je bez golova, a utakmicu je obilježila i bakljada koja je uzrokovala prekid meča.

Navijači Željezničara bakljadom su prekinuli meč nakon Bogdanovićeve intervencije na opasnost koju je priredio Musić. Utakmica je zaustavljena u 25. minuti, a nastavljena je nedugo nakon što su pirotehnička sredstva uklonjena sa terena.